• Hyppää pääsisältöön

LPJ

Lakeuden Panimojuhlat Seinäjoen Rytmikorjaamolla

  • Etusivu
  • Tapahtuma siirtyy
  • Panimot
  • Yleistä
  • Liput
  • Turvallisuus
  • Yhteystiedot
  • English

Panimoesittelyt


Muutokset mahdollisia. Julkaisemme lopullisen panimokattauksen lähempänä tapahtumaa.

Bock’s Corner Brewery

Bock’s Corner Brewery on Vaasassa vuonna 2015 perustettu itsenäinen panimo. Se sijaitsee historiallisessa Pukinkulmassa, jossa kukoisti panimoalue vuoteen 1986 asti. Noin 30 vuotta myöhemmin alueelle perustettiin uudestaan panimo jatkamaan perinnettä. Bock’s Corner Breweryn valikoima on laajentunut vuosien saatossa lähes kahteenkymmeneen tuotteeseen ja löytyypä joukosta myös siidereitäkin. Panimon oluet tehdään pienissä erissä varmistuen siitä, että jokainen erä täyttää panimon korkeat vaatimukset. Bockille vain paras on tarpeeksi hyvä!

CoolHead Brew

CoolHead Brew on vuonna 2016 toimintansa aloittanut pienpanimo, joka tunnetaan erityisesti hapanoluistaan. Panimon missiona on asettaa Suomi craft beer -skenen maailmankartalle. CoolHead pyrkii tätä kohti valmistamalla jännittäviä, moderneja oluita joiden makuprofiilit luovat symbiooseja pohjoismaisten ja eksoottisten makujen välille. Tällä hetkellä CoolHead Brew sijaitsee Tuusulassa. CoolHead Brew oli viime Lakeuden Panimojuhlien palautekyselyn toivotuin panimo!

Fat Lizard

Fat Lizard on neljän kaveruksen vuonna 2014 perustama espoolainen pienpanimo, joka on erikoistunut tuoreisiin ja helposti nekattaviin amerikkalaistyylisiin oluisiin. Ensimmäinen kaupallinen olut – 101 California Pale Ale – löysi baareihin helmikuussa 2015. Kaikki panimon oluet ovat vegaanisia ja suurin osa myös gluteenittomia. Fat Lizardin oluita yhdistää helppo juotavuus ja virheetön, selkeä makuprofiili. Oluen raaka-aineet ovat yli 90-prosenttisesti suomalaista alkuperää ja kaikki oluet valmistetaan Espoossa. Tällä hetkellä Fat Lizard työllistää yli 20 henkilöä, eikä tekijöille edelleenkään riitä olutta omaan käyttöön. Oispa kaljaa.

Kanavan Panimo 

Kanavan Panimo on sielukas lähituotannon nimeen vannova pienpanimo, joka on syntynyt veljesten ja isän yhteisestä unelmasta. Panimo syntyi Vääksyssä vuonna 2016 juurilleen palanneiden Karlstedtin veljesten intohimosta olueen ja hyvään ruokaan – sekä innostuksesta tehdä bisnestä yhdessä. Pääraaka-aine mallasvilja saapuu Lahdesta Viking Maltilta ja mallastamaton vilja päijäthämäläisiltä viljelijöiltä. Kausioluiden twist syntyy paikallisista marjoista, yrteistä ja juurista omalla reseptiikalla.

Kyrö Distillery Company 

Sauna-illan seurauksena syntynyt Kyrö Distillery Company on viskitislaamo, joka aloitti toimintansa Isossa-Kyrössä vuonna 2014. Kaikki mitä tislaamolta tulee on ruispohjaista ja tunnuslause onkin ”In Rye We Trust”. Ensitunnustuksen Kyrö Distillery sai kesällä 2015, kun Kyrön Napue Gin voitti kansainvälisen IWSC:n Gin&Tonic sarjan. Kyrön tislaamo on vuosien aikana kasvanut villistä unelmasta menestystarinaksi ja rukiisten makujen mestariksi. Huhujen mukaan tulevissa Panimojuhlissa olisi potentiaalinen mahdollisuus päästä maistamaan Kyrön ainutlaatuista viskiä!

Maistila 

Maistila on vuonna 2015 Oulussa perustettu kahden veljeksen kipparoima panimo, joka on syntynyt täydestä rakkaudesta oluen panemiseen. Panimon kotikeitosta alkanut innostus sai alkusysäyksen oluen taipumisesta niin moneksi. Loputon määrä makuja, värejä, tuoksuja, tyylilajeja ja niiden erilaisia variaatioita. Maistila tunnetaankin rohkeana panimona, jonka olutvalikoimasta löytyy laaja kirjo erilaisia tuotoksia. Suotta ei Maistilan Musta Hurma Sour Ale komeillut viime Panimojuhlien Pint Please -olutlistauksen kärjessä!

Mallaskosken Panimo 

Paikallinen Mallaskosken Panimo ammentaa inspiraationsa oluiden panemiseen pohjalaisen sielunmaiseman synkkyydestä. Vielä tänäkin päivänä Mallaskosken synkän puhuvat oluet valmistetaan samaista perinnehiivaa käyttäen, samaisen hyisen kosken varrella, samaisella periksi antamattomalla elämän asenteella, käsityönä ja ilman säilöntäaineita. Jo peräti satavuotias Mallaskosken Panimo tuo tuttuun tyyliinsä Lakeuden Panimojuhliin kertaluontoisia spesiaalieriä!

Mufloni

Mufloni on porilainen panimo, joka on aloittanut oluiden panemisen perheyrityksenä vuonna 1998. Oluen valmistus jatkuu tällä hetkellä jo kolmannessa polvessa. Muflonin oluet valmistetaan synergisesti kahdessa eri panimotilassa. Panimoravintolan yhteydessä oleva panimo on omistettu enemmän rohkeita kokeiluja ja mielenkiintoisia erikoiseriä varten, kun taas toinen panimo keskittyy enemmän suurempiin eriin.

Naïlo Brewing

Naïlo Brewing on vuonna 2021 ensimmäiset oluensa tehnyt oululainen pienpanimo! Tämän uuden panimon avainsanoja ovat avoimuus, värikkyys, moninaisuus ja leikkisyys. Panimon takaa löytyy Budapestistä oppinsa saanut Bence sekä tšekkiläisistä mikropanimoista inspiraationsa saanut Anna.

Olarin Panimo

Olarilaista, ehdottoman maanalaista! Olarin Panimo on vuonna 2015 perustettu espoolainen panimo. Pienpanimon tekemisessä yhdistyy rento meininki, paikallisuuden ja katukulttuurin kunnioitus sekä vahva osaaminen! Olarin Panimo on tunnettu myös useista yhteistyöoluistaan eri taiteilijoiden kanssa, kuten oluistaan räp-yhtyeen MC Taakibörstän ja Instagram-taiteilija Pieruperseen kanssa.

Olu Bryki Raum

Olu Bryki Raum on isojokelainen panimo, joka on erikoistunut sahdin valmistukseen vanhoja suomalaisia perinteitä kunnioittaen. Oluella on ollut oma paikkansa suomalaisten sydämissä jo Kalevalan syntymisen aikoina. Sydämellä sahtia, elävää muinaisolutta, tekevät myös Olu Bryki Raum:n sahtimestarit! Sahdin valmistus tapahtuu perinteisin menetelmin, perinteisistä raaka-aineista, ilman lisäaineita. Valmista sahtia ei suodateta eikä pastöroida, vaan se nautitaan tuoreoluena.

Pyynikin Brewing Company  

Pyynikin Brewing Company on tamperelainen vuonna 2012 perustettu panimo, joka on myös vuosi toisensa jälkeen kovasti Lakeuksille toivottu panimo. Vuosien varrella Pyynikin Brewing Company on kasvanut pienestä toimijasta yhdeksi Suomen suurimmaksi käsityöläispanimoksi tuottaen nykyään jopa yli 2 miljoonaa litraa. Pyynikin tuotteet tulevat suoraan sydämestä ja sielusta. Yhdessä hienoimpien ainesosien, Suomen puhtaan veden ja hyvän karman kanssa, Pyynikin tuotteet ovat saaneet vahvan aseman niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisesti. Oluen lisäksi Pyynikin Brewing Company valmistaa myös Giniä, Vodkaa ja alkoholittomia tuotteita!

Sonnisaari Panimo

Sonnisaari on vuonna 2014 perustettu oululainen pienpanimo, jonka oluissa yhdistyvät paikallisuus ja kansainvälisen olutkulttuurin viimeisimmät tuulahdukset. Alkusysäyksenä panimon perustamiseen toimivat intohimo oluen tekemiseen ja moderni olutkulttuuri. Sonnisaari on panimo, jossa pannaan laadukasta ja maukasta käsityöolutta luovalla ammattitaidolla ja sitkeällä asenteella. Panimo onkin tunnettu laajasta, monipuolisesta ja usein vaihtuvasta olutvalikoimastaan.

Tornion Panimo

Tornion Panimo on ylpeä vuoteen 1873 ulottuvista juuristaan, mutta elää täysillä tätä päivää lappilaisessa rajakaupungissa. Oluemme ovat maukkaita ja helposti lähestyttäviä. Niitä voit nauttia niin saunan lauteilla kuin viinin vaihtoehtona ruokaravintolassakin. Lisäksi teemme aitoja marjalonkeroita ja kansainvälisesti palkittua giniä. Keskitymme perusasioihin, emme erikoisuuden tavoitteluun. Kun rönsyt poistuvat, kiinnittyy huomio yksityiskohtiin: Makuun ja parempaan laatuun. Siinä samalla hoituvat kotimaisuus, gluteenittomuus, hiilineutraali energia, vegaanisuus ja muu tarpeellinen.

Vixen Panimo

Vixen Panimo on paikallinen pienpanimo, jonka ensimmäiset oluet näkivät päivän valon vuoden 2019 tammikuussa. Vaikka panimon oluet pääsivät asiakkaiden huulille vasta viime vuonna, on panimomestarin Ville Isotalon oluentekotaitoja päästy todistamaan ensimmäisen kerran jo Lakeuden Panimojuhlien vuoden 2018 kotipanijoiden miittingissä. Vixen Panimo on todellinen käsityöläispanimo, sillä kaikki valmistuksen vaiheet tehdään käsin. Täten jokainen erä on kuin uusi, tarkasti, innolla ja pieni pelko persiissä tehty.

  • Panimoesittelyt
  • Historia
  • Tietosuojaseloste

© 2022 · Aleksi Tamminen & Pinja Nygren